Miksi Punasolu?

Lahti Vasemmalle yhdistys päätti toukokuun kokouksessaan perustaa nettijulkaisun – Punasolu.
Miksi Punasolu? Pidimme porukan sisäisen nimikilpailun. Punasolu sai eniten kannatusta. Haluamme vaalia vasemmistolaista aateperinnettä välittämällä viestiä ajatuksistamme ja toiminnastamme kiinnostuneille joka suuntaan. Aiomme herätellä keskustelua yhteiskunnallisista ongelmista, joita erityisesti heikommassa asemassa olevat, kuten työttömät, pitkäaikaissairaat ja vammaiset kokevat kiristyneen kilpailun ja pääoman vallan kasvun oloissa.

Punasolulla on historiaa paitsi meidän kaikkien elinvoiman ylläpitäjänä verisuonissamme, myös radikaalissa liikkeessä 1970-luvulta alkaen. Nettijulkaisumme ensimmäinen päätoimittaja oli perustamassa Punasolua jo 1970-luvun alussa, kun Helsingin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa ilmeni vasemmistolaisten aatteiden heräämistä. Punasolu ja Terveysrintama mobilisoivat satoja nuoria lääkäreitä rakentamaan kansanterveystyötä ja työterveyshuoltoa sekä yleistä terveyden edistämisen eetosta. Heistä tuli tutkijoita, professoreja, hallinnon työntekijöitä, innovaattoreita ja käytännön lääkäreitä hyvinvointivaltiomme rakennustyömaalle.

Uusi yritys perustaa Punasolu-Viherhiukkanen tapahtui 10 vuotta sitten tuolloinkin Lahti Vasemmalle yhdistyksen toimesta. Aika ei ollut tuolloin vielä kypsä. Vaalikampanjamme kuntavaaleissa kokosi nuorten ja varttuneempien aktivistien joukon, jolla on valmiutta sitoutua nettilehden tekoon.

Emme ole ammattitoimittajia, mutta harrastamme kirjoittamista – aiemmin blogeissamme ja Facebookissa ja muilla sosiaalisen median foorumeilla. Haluamme tuoda näkemyksiämme julki tavoitteenamme muuttaa maailmaa paremmaksi ja inhimillisemmäksi herättelemällä ihmisiä toimintaan hyvinvoinnin ja kansalaisten parempien vaikuttamismahdollisuuksien puolesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.